Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na scénu sa hlási Putinov nasledovník: Druhostupňový synovec Roman zakladá politickú stranu

Ruský prezident Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP/Alexander Nemenov)

MOSKVA - Druhostupňový synovec ruského prezidenta Roman Putin zakladá politickú stranu, ktorej hlavným cieľom je dostať sa v najbližších parlamentných voľbách do Štátnej dumy. V piatok o tom informoval spravodajský portál Novaja gazeta.

Roman Putin označuje svoju budúcu stranu za "pravicový konzervatívny projekt" zameraný na ochranu záujmov podnikateľov. Strana s názvom Ľudia činu chce presadiť znižovanie daňového zaťaženia malých podnikov, bojovať proti monopolom, znižovať dane a zjednodušiť pôžičky.

Do konca jari by sa mal konať jej ustanovujúci zjazd, ktorý by mal nominovať kandidátov do septembrových regionálnych volieb. Podľa Romana Putina má ním zakladané hnutie "silné pozície" v centrálnej a severnej časti Ruska, ako aj na Ďalekom východe.

Vladimir Putin
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Evgenia Novozhenina/Pool Photo via AP)

Roman Putin je synom Igora Putina, bratranca ruského prezidenta Vladimira Putina. Roman Putin, ktorý - podobne ako ruský prezident - pôsobil v štruktúrach ruskej tajnej služby FSB, bol v roku 2012 vymenovaný za poradcu guvernéra Novosibirskej oblasti, ale o rok neskôr ho prepustili. Neskôr sa venoval podnikaniu, a to aj v zahraničí.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinRoman Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu