Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Rusko začalo testovať možnú vakcínu proti SARS-CoV-2 na zvieratách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Ted S. Warren)

MOSKVA - Ruskí vedci začali v pondelok v laboratóriu na Sibíri testovať na zvieratách možnú vakcínu proti novému koronavírusu SARS-CoV-2. S odvolaním sa na piatkové oznámenie úradu na ochranu spotrebiteľov (Rospotrebnadzor) o tom informovala agentúra Reuters.

Vedci zo Štátneho výskumného centra pre virológiu a biotechnológie VEKTOR v meste Novosibirsk vyvinuli prototyp vakcíny na základe šiestich rôznych technologických platforiem. V pondelok začali testovať na zvieratách efektivitu vakcíny a jej možné dávkovanie.Vedecká obec predpokladá, že vývoj vakcíny proti novému koronavírusu bude zdĺhavý. Očakáva sa, že prvé vakcíny, vhodné na plošné použitie, by sa mali objaviť najskôr o 12 až 18 mesiacov.

V Rusku doteraz potvrdili 199 prípadov ochorenia COVID-19, ktorého pôvodcom je koronavírus SARS-CoV-2. Hoci ide v porovnaní s ostatnými európskymi štátmi o pomerne nízke číslo, počet prípadov nákazy v Rusku za posledných niekoľko dní prudko vzrástol. Ochorenie si v tejto krajine vyžiadalo zatiaľ jednu obeť.

Viac o téme: VakcínaRuskoKoronavírusSARS-CoV-2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu