Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Známe liehovary darovali alkohol na výrobu dezinfekčných gélov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages)

PARÍŽ/LONDÝN/ŠTOKHOLM - Viacerí výrobcovia alkoholických nápojov vo svete darovali veľké objemy alkoholu na výrobu dezinfekčných gélov potrebných v čase súčasnej epidémie najmä v nemocniciach či lekárňach.

Francúzska firma Pernod Ricard tak firme Laboratoire Cooper, ktorá zásobuje lekárne vo Francúzsku, darovala 70.000 litrov čistého alkoholu, čo umožní vyrobiť 1,8 milióna flakónov gélu s objemom 50 ml. "V čase, keď je svet vystavený veľkej pandémii, sa firmy musia mobilizovať, aby zaistili bezpečnosť svojich zamestnancov, ale v rámci svojich možností prispeli aj ku kolektívnemu úsiliu," uviedol vo svojom vyhlásení pre tlač Alexandre Pernod, generálny riaditeľ spoločnosti Pernod Ricard.

Podľa časopisu Paris Match sa zmobilizovali aj viaceré ďalšie firmy podobného zamerania: alkohol na výrobu hydroalkoholických gélov darovali aj švédsky výrobca vodky Absolut, ako aj mnohé liehovary v USA, španielsku či Írsku, pričom viaceré okrem základnej suroviny dali k dispozícii aj svoje technické vybavenie a personál.

Pred niekoľkými dňami dal svoje továrne na výrobu alkoholických nápojov k dispozícii aj francúzsky holding LVMH, ktorý podniká v odevnom, kozmetickom a potravinárskom priemysle. Prvé balenia dezinfekčných gélov z výrobných liniek LVHM začnú distribuovať práve dnes.

Viac o téme: AlkoholKoronavírusDezinfekčné gély
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu