Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Zrútenie obytného domu v Nemecku si vyžiadalo jednu obeť a troch zranených

Zrútenie obytného domu v Nemecko si vyžiadalo jednu obeť a troch zranených
Zrútenie obytného domu v Nemecko si vyžiadalo jednu obeť a troch zranených (Zdroj: YouTube/ dofu fus)

HOHEN NEUENDORF - Jednu obeť a troch zranených si vyžiadalo v sobotu čiastočné zrútenie viacposchodového obytného domu v nemeckom meste Hohen Neuendorf v spolkovej krajine Brandenbursko. Informovala o tom agentúra DPA.

O život prišla 60-ročná žena, oznámila v sobotu popoludní miestna polícia. Dodala, že jedna z troch zranených osôb utrpela ťažké zranenia a jeden človek zostáva nezvestný. V obytnom dome bývalo dovedna sedem - prevažne starších - ľudí. Príčina zrútenia domu nateraz nie je známa. Jeden z tamojších obyvateľov pre DPA povedal, že bolo počuť "strašný rachot" a následne to znelo, akoby sa zosypali betónové časti. Polícia sa domnieva, že išlo o explóziu. V troskách zostala celá predná časť budovy.

"Z dôvodu nebezpečenstva nemôžeme dom v súčasnosti preskúmať. Mohol by sa totiž rúcať ďalej," povedal hovorca polície. Ulicu v centre mesta, kde sa dom nachádza, uzavreli. Upovedomení boli záchranári z Berlína a okresov Barnim a Oberhavel. Nasadené boli aj dva vrtuľníky. Na mieste sú pripravené záchranárske psy, ktoré čakajú na to, kým bude možné do domu vstúpiť. Mesto Hohen Neuendorf s 25.000 obyvateľmi leží v priamom susedstve s metropolou Nemecka Berlín a neďaleko hlavného mesta Brandenburska Potsdam.

Viac o téme: Obytný domObeteZrútenieNemeckoHohen Neuendorf
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu