Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

PRÁVE TERAZ Tragická nehoda v Česku ochromila dopravu smerom na Slovensko: FOTO z miesta nešťastia

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Reprofoto:Twitter/Policie ČR)

SLAVKOV U BRNA - Nehoda nákladného a osobného auta ochromila v stredu ráno dopravu pri českom meste Slavkov u Brna. K nešťastiu došlo na hlavnom ťahu I/50 v smere z Brna na Slovensko. Tragédia má teda vplyv aj na vodičov, ktorí smerovali na slovenské cesty. Jeden muž neprežil, z miesta hlásia aj troch ťažko zranených.

Ako spresnil hovorca českej polície David Chaloupka, v smere z Brna je úsek momentálne neprejazdný. Od Uherského Hradišťa sa dá prejsť obchádzkou cez Křenovice.

Web dopravniifo.cz uvádza, že obmedzenia by mali potrvať do 10.50 hod.
Zobraziť galériu (3)
Web dopravniifo.cz uvádza, že obmedzenia by mali potrvať do 10.50 hod.  (Zdroj: Reprofoto:http:dopravniinfo.cz)

K havárii došlo pred siedmou hodinou ráno. "Diaľnica je na výjazde von zo Slavkova v smere na Brno uzavretá. Nehoda sa stala hneď za odbočkou na Křenovice," opísal hovorca juhomoravských hasičov Jan Dvořák. Podľa jeho slov museli hasiči vyprostiť z osobného auta troch ľudí.

Záchranná služba na miesto vyslala šesť posádok vrátane vrtuľníka. Jedného muža však nezachránili. Podľa hovorkyne záchranárov zomrel ešte pred príchodom záchranných zložiek. "Ďalších troch pacientov sme s ťažkými zraneniami previezli na urgentné príjmy brnianskych nemocníc," dodala.

Obe vozidlá skončili mimo vozovky.
Zobraziť galériu (3)
Obe vozidlá skončili mimo vozovky.  (Zdroj: Facebook/HZS Libereckého kraje)

Pre obmedzenia podľa webu krajského integrovaného dopravného systému Českej republiky meškajú niektoré autobusové linky.

Meškanie aktuálne dosahuje aj 40 minút. Web dopravniinfo.cz odhaduje, že by obmedzenia mali potrvať do 12.50 hod. Správu budeme aktualizovať.

Viac o téme: NehodaSmrťČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu