Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prišli o život v tlačenici: Čakali na rozdelenie potravín a peňazí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Renata Brito)

NIAMEY - Dvadsať ľudí zahynulo v pondelok v tlačenici, ku ktorej došlo počas rozdeľovania potravín a peňazí pre utečencov v nigerskom meste Diffa. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra AFP.

 "Počet mŕtvych sme priebežne stanovili na 20," uviedol zdroj z miestnej nemocnice. Záchranári počet mŕtvych potvrdili a dodali, že asi desať ľudí utrpelo zranenia."Nešťastie sa stalo, keď guvernér nigérijského štátu Borno Babagana Umara Zulum rozdával utečencom zo svojej krajiny ryžu, rúška a peniaze," povedal pre tureckú agentúru Anadolu miestny novinár Mahamadou Mado.

Podľa Anadolu je guvernér štátu Borno v Nigeri od soboty v snahe lepšie sa zoznámiť s podmienkami života nigérijských utečencov, ktorí sa do Diffy uchýlili v dôsledku aktivít skupiny Boko Haram. Džihádistická skupina Boko Haram od roku 2009 bojuje za vytvorenie islamského štátu na prevažne moslimskom severovýchode Nigérie. Odvtedy bolo pri útokoch extrémistov a operáciách armády zabitých viac ako 27.000 ľudí a takmer dva milióny opustili svoje domovy.

Viac o téme: JedloTlačenicaMŕtviNiger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu