Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dramatická noc v Nemecku: FOTO Šialenec strieľal v baroch, deväť ľudí prišlo o život

Pri streľbe v Hanau zomrelo najmenej osem ľudí. Zobraziť galériu (4)
Pri streľbe v Hanau zomrelo najmenej osem ľudí. (Zdroj: Twitter: @svenherold )

HANAU - Človek, ktorý údajne v stredu večer na dvoch miestach v nemeckom Hanau zastrelil deväť ľudí, je podľa nemeckej polície mŕtvy. Informuje o tom agentúra DPA.

Policajný hovorca povedal, že strážcovia zákona podozrivého dnes skoro ráno našli mŕtveho u neho v dome. Členovia špeciálnej jednotky tam objavili ešte jedného mŕtveho človeka, nie je ale jasné, o koho ide. Podľa vyšetrovateľov nič nenasvedčuje tomu, že by útok mali na svedomí nejakí ďalší páchatelia.

Podľa polície sa strieľalo v stredu okolo 22:00 SEČ najprv v centre mesta v bare, kam ľudia chodia fajčiť vodnej fajky. O život tam prišli traja ľudia a najmenej jedna osoba utrpela ťažké zranenia. Z miesta činu odišlo auto tmavej farby, informovala polícia. Ďalšie útok sa stal asi o dva a pol kilometra ďalej, podľa niektorých médií išlo rovnako o podnik s vodnými fajkami. Tam streľbu neprežilo päť ľudí.

Pri streľbe v Hanau
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter: @Denise02456255 )

"Bol to strašný večer, ... smutné spomienky nám naň zostanú ešte dlho," povedal Claus Kaminsky, starosta Hanau, približne stotisícového mesta, ktoré leží v spolkovej krajine Hesensko, zhruba dvadsať kilometrov východne od Frankfurtu nad Mohanom. Polícia široké okolie miest, kde sa útoky stali, uzavrela. Na miesto prišli aj posily zo susedného Bavorska.

Pri streľbe v Hanau
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter: @svenherold )

Pri streľbe v Hanau
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter: @svenherold )

Viac o téme: BarObeteStreľbaHanau
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu