Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Obrovská tragédia na západe Ruska: Mohutný výbuch, nešťastie neprežilo päť ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Päť obetí na životoch si vyžiadal výbuch, ktorý otriasol v piatok závodom na výrobu kovových konštrukcií v meste Mcensk v Oriolskej oblasti na západe Ruska. Informovali o tom tlačové agentúry TASS a DPA, ktoré sa odvolali na oficiálne zdroje.

Oblastné úrady uvádzali spočiatku štyroch mŕtvych, mediálny poradca gubernátora Sergej Ležnev však oznámil zvýšenie na päť po tom, ako záchranári vyslobodili spod trosiek telo neidentifikovanej ženy. Jednu z obetí, ktorá podľahla zraneniam v nemocnici, ako aj ďalších troch zranených medzitým identifikovali ako občanov Turecka.

Zdroj z miestnej nemocnice pre TASS tiež uviedol, že trojica hospitalizovaných Turkov je v stabilizovanom stave a nejde o "vážne prípady". Oblastné ministerstvo pre mimoriadne situácie predtým oznámilo, že výbuch v uvedenej továrni nastal okolo 10.00 h moskovského času (08.00 h SEČ) a spôsobil zrútenie strechy s rozlohou zhruba 200 štvorcových metrov. Z miesta udalosti nehlásili požiar.

K nešťastiu došlo pri výstavbe novej haly

Podľa citovaného vyhlásenia Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie (Sledkomu) v závode vybuchla zmes nešpecifikovaného plynu a kyslíka. K nešťastiu došlo údajne pri výstavbe novej haly a explózia mohla nastať pri zváračských prácach. Sledkom začal konanie vo veci porušenia bezpečnostných predpisov. Na miesto nešťastia vycestoval aj gubernátor Oriolskej oblasti Andrej Klyčkov.

Viac o téme: VýbuchObeteRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu