Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédia v pražskom internáte: Dievčina neprežila pád z 12. poschodia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

PRAHA – Obrovská tragédia sa odohrala vo štvrtok ráno v internátnej časti Kajetánka v Prahe 6. Z okna na 12. poschodí tam vypadlo dievča. Utrpelo fatálne zranenia. Nie je to prvý smrteľný pád z tejto budovy.

Policajti i záchranári sa vo štvrtok ráno ponáhľali na Radimovu ulicu v Prahe 6, kde je internát Kajetánka. „Prijali sme oznámenie o páde osoby z okna, osoba svojim zraneniam na mieste podľahla,“ uviedla pre český denník Blesk.cz policajná hovorkyňa Lucie Drábková s tým, že okolnosti pádu dievčiny policajti zisťujú. Asi 20-ročné dievča vypadlo podľa informácií z okna kuchynky na 12. poschodí, čo je približne 30-metrová výška.

Tragédia v pražskom internáte:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ZZMP)

Ľudia, ktorí jej pád videli, ihneď volali záchranárov. „Svedkovia jej do príjazdu záchranárov poskytovali telefonicky asistovanú neodkladnú resuscitáciu, jej zranenia však boli, bohužiaľ, nezlučiteľné so životom,“ povedala hovorkyňa pražských záchranárov Jana Poštová. Na mieste preto záchranárov vystriedal koroner. 

Podľa informácií Blesku to nie je prvý podobný prípad – z okna na tom istom mieste vypadol pred pár týždňami študent, ktorý pád takisto neprežil.

Podobný výjazd ako k dievčine mali záchranári o pár hodín skôr, keď zasahovali pri vysokoškolských internátoch vo štvrti Suchdol. "Muž mal pomliaždený chrbát a po ošetrení bol prevezený do vojenskej nemocnice," uviedla Poštová. Príčiny oboch pádov vyšetruje polícia, ktorá zisťuje, či mohlo ísť o samovraždy. Či išlo o ubytovaných študentov, nie je zatiaľ jasné.

Viac o téme: PádSmrťInternátDievčinaPraha12. poschodieKajetánka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu