Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri streľbe počas stávkovania na kohútie zápasy zahynuli štyria ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Anupam Nath)

HANOJ - Štyroch ľudí zastrelili na juhu Vietnamu počas ilegálneho stávkovania na kohútie zápasy. S odvolaním sa na stredajšie správy miestnych médií o tom informovala agentúra AFP s tým, že v komunistickom Vietname ide dosť o neobvyklé vraždy.

Miestni obyvatelia médiám povedali, že zo záhrady, kde sa zápasy konali, začuli výstrely a výkriky. Denník spájaný s vietnamským ministerstvom verejnej bezpečnosti napísal, že k streľbe viedla hádka, ktorá sa na mieste strhla v súvislosti so stávkovaním.

Vietnamský spravodajský server VnExpress zase uviedol, že domnelý strelec z miesta ušiel na motorke, avšak neskôr v stredu ho zadržali. Polícia sa k prípadu nevyjadrila. Streľba a s ňou spojené násilnosti sú vo Vietname veľmi neobvyklé. Občania tejto komunistickej krajiny totiž nemajú povolené vlastniť strelné zbrane, pričom aj tamojší čierny trh je v tomto smere dosť obmedzený, píše AFP. 

Rovnako nelegálne sú tiež stávky na kohútie zápasy, ktoré sú však obľúbenou kratochvíľou v podsvetí tejto gamblerstvom posadnutej krajiny, uvádza ďalej AFP. Agentúra pripomína, že v roku 2016 došlo na severe Vietnamu taktiež k neobvyklej streľbe, pri ktorej muž zabil svojich dvoch kolegov a následne zastrelil aj sám seba.

Viac o téme: StreľbaSmrťVietnamKohútie zápasy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu