Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Výbuch bytovky v švédskom meste Norrköping: Polícia už zadržala podozrivého muža

Vyšetrovatelia na mieste výbuchu v obytnej budove vo švédskom Norrköpingu
Vyšetrovatelia na mieste výbuchu v obytnej budove vo švédskom Norrköpingu (Zdroj: TASR/Magnus Andersson/TT via AP)

ŠTOKHOLM - Švédska polícia zadržala podozrivého v prípade výbuchu v meste Norrköping na juhovýchode krajiny. Vo štvrtok o tom s odvolaním sa na prokuratúru informovala agentúra DPA.

Výbuch spôsobený pravdepodobne výbušným zariadením v stredu skoro ráno otriasol jednou z obytných budov v Norrköpingu, pričom povybíjal okná a spôsobil ďalšie škody v bytoch. Na mieste ošetrili viacero ľudí s rôznymi zraneniami. Hospitalizovať nemuseli nikoho. Prokurátorka Karin Sandénová povedala, že okrem "mnohých výsluchov" na mieste odobrali dôkazy a zaslali ich na analýzu do Národného súdneho centra.

Sandénová musí do sobotňajšieho poludnia rozhodnúť, či podá v súvislosti s podozrivým, ktorý nebol identifikovaný, žiadosť o väzbu v prípravnom konaní. Bol zatknutý pre podozrenie z poškodzovania, ktoré spôsobilo verejné ohrozenie. Prípad podľa prokurátorky môže súvisieť so streľbou pred nočným klubom v Norrköpingu, pri ktorej vlani v decembri zomreli dve osoby.

Štokholmská prokuratúra medzičasom informovala, že zatkli muža-tridsiatnika v súvislosti s minulotýždňovým výbuchom vo vchode do obytného domu na predmestí Štokholmu. Pri tomto výbuchu sa nikto nezranil. Švédska polícia začala vlani v novembri celoštátnu kampaň proti organizovanému zločinu s cieľom obmedziť počet prípadov streľby či explózií, spájaných s konkurenčným súbojom medzi miestnymi gangami.

Viac o téme: VýbuchZadržaniePolícia ŠvédskoNorrköpingObytná budova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu