Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ľudia si nedajú pokoj a prichádzajú o životy: Výbuch palivového potrubia si vyžiadal štyri obete

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/NaijaPrince.com)

LAGOS - Poškodenie palivového potrubia a následný výbuch si v nedeľu v nigérijskom Lagose vyžiadali štyri obete na životoch a veľké materiálne škody na vyhorených budovách a autách. Podľa agentúry AFP o tom v pondelok informovali miestni záchranári.

Incident sa odohral v nedeľu večer v oblasti Abule-Egba a je len ďalším v reťazci podobných tragédií, ku ktorým v Nigérii dochádza pomerne často Obeťami výbuchu sú dvaja muži, jedna žena a dieťa, uviedol podľa AFP Ibrahim Farinloye, ktorý je koordinátorom štátnej agentúry pre zasahovanie v prípade katastrof (NEMA). Dodal, že pri výbuchu a následnom požiari bolo poškodených mnoho budov, obchodov a áut.

Farinloye spresnil, že požiar spôsobili "vandali, ktorí poškodili potrubie štátom vlastnenej spoločnosti s cieľom ukradnúť palivo." Nigéria je najväčším africkým producentom a vývozcom ropy. Prevádzkuje sieť ropovodov, ktoré prepravujú surovú ropu a ropné produkty naprieč územím tohto veľkého štátu. O zisky z predaja ropy sa však delí len malé množstvo obyvateľov. Zlodeji sa tam často nelegálne napoja na potrubia, ktoré v niektorých prípadoch explodujú počas toho, ako si dedinčania naberajú palivo. Jeden takýto výbuch v oblasti Delty Nigeru v roku 1998 zabil viac ako 1000 ľudí.

Viac o téme: PotrubieVýbuchPalivoNigéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu