Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Paname objavili masový hrob: Našli v ňom sedem možných obetí exorcizmu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Kurdish Mass Graves Directorate via AP, File)

PANAMA - V masovom hrobe v oblasti Panamy obývanej pôvodnými obyvateľmi našla polícia telá siedmich ľudí. Objavila ich na mieste, o ktorom ju dedinčania informovali, že tam náboženská sekta vykonáva exorcizmus.

Medzi obeťami boli 32-ročná tehotná žena a jej päť detí vo veku jeden až 11 rokov. Siedmou obeťou bola 17-ročná osoba zo susedstva. Pätnásť ďalších ľudí sa podarilo oslobodiť. Pre podozrenie z vraždy zatkli desať osôb.

Podozriví aj všetky obete patria k domorodej skupine Ngäbe-Buglé. Hrob objavili po tom, čo traja dedinčania cez víkend ušli a informovali miestne úrady, že sekta zadržiava niekoľko rodín.

V stredu polícia uskutočnila v obci nachádzajúcej sa v džungľovej oblasti, 250 kilometrov od hlavného mesta Panama, razie. V provizórnom kostole našli nahú ženu, mačety, nože aj rituálne obetovanú kozu. Svoje obete členovia sekty unášali, bili a zabíjali. "Cieľom rituálov bolo usmrtiť ich, pokiaľ neoľutujú svoje hriechy," uviedli vyšetrovatelia.

V Mexiku zase objavili hroby so 14-timi ľuďmi

Polícia v juhomexickom štáte Oaxaca objavila sedem tajných hrobov, ktoré obsahovali pozostatky kostier 14 ľudí. Informovala o tom v piatok agentúra AP. Hroby sa našli na štyroch ostrovoch v priehradnej nádrži ležiacej neďaleko hranice so štátom Veracruz. Prokuratúra oznámila, že osem kostier patrilo mužom, šesť ženám.

Väčšina lebiek mala stopy po guľkách, čo naznačuje, že obete boli zavraždené strelou do hlavy. V nádrži sú roztrúsené stovky malých ostrovčekov. Pokusy vlády o rozvoj turistického ruchu v tejto oblasti stroskotali z dôvodu vysokej kriminality a únosov. Informácie o miestach, kde sa hroby nachádzajú, poskytli ozbrojenci, ktorých úrady zadržali počas predchádzajúcich razií.

Viac o téme: ObeteMasový hrobObjavExorcizmusPanama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu