Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Francúzska pobrežná stráž zachránila 31 migrantov: Na lodi sa dostali do problémov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/ Sea-Eye via AP)

PARÍŽ - Francúzska pobrežná stráž zachránila 31 migrantov, ktorí sa dostali do problémov počas plavby na malých člnoch v oblasti Lamanšského prielivu. Informovala o tom v nedeľu televízia Sky News.

Dve záchranné operácie sa uskutočnili v noci zo soboty na nedeľu. Počas prvej z nich neďaleko severofrancúzskeho prístavu Calais plavidlo francúzskej pobrežnej stráže zobralo na svoju palubu 11 migrantov vrátane dvoch malých detí, ktorým sa na člne pokazil motor. Ďalších 20 ľudí, medzi ktorými bola i tehotná žena, neskôr zachránili v blízkosti Dunkirku. Do člna, na ktorom sa migranti plavili, začala prenikať voda.

Viacerým zo zachránených museli poskytnúť lekársku pomoc v dôsledku podchladenia. Podľa informácií Sky News ďalších sedem migrantov plaviacich sa na člne zaistili v nedeľu v blízkosti anglického prístavu Dover na druhej strane Lamanšského prielivu. Britské a francúzske úrady v poslednom čase zintenzívnili spoluprácu v záujme zastavenia nelegálnej migrácie cez Lamanšský prieliv. Hlavným cieľom je zastaviť člny s migrantmi ešte pri pobreží Francúzska.

Vo štvrtok 26. decembra bolo v oblasti prielivu zaistených vyše 60 migrantov na člnoch, 49 z nich na britskej strane. Od januára 2019 sa podľa údajov britského ministerstva vnútra pokúsilo cez Lamanšský prieliv prejsť na člnoch viac než 1800 ľudí. Táto trasa je však nebezpečná vzhľadom na rušnú lodnú dopravu, ako aj silné morské prúdy a nízku teplotu vody.

Viac o téme: PomocLoďPobrežná strážMigrantiFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu