Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Veľká krádež v pražskom hodinárstve: Polícia má plné ruky práce s hľadaním zlodejov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Česká polícia v sobotu oznámila, že pátra po maskovaných zlodejoch, ktorí vykradli 16. decembra nadránom pražské hodinárstvo a klenotníctvo. Odcudzili pri tom šperky a hodinky za takmer dvadsať miliónov českých korún (785.802 eur), informuje spravodajský portál iDNES.cz.

Polícii nahlásili vlámanie do nákupného centra v ulici Na Pankráci v Prahe 4 v pondelok 16. decembra krátko pred pol treťou ráno. "Skupina maskovaných osôb v čiernom oblečení sa vlámala do hodinárstva a klenotníctva, kde odcudzili veľké množstvo náramkových hodiniek a šperkov. Odhadovaná škoda je takmer dvadsať miliónov korún," uviedla policajná hovorkyňa Violeta Siřišťová.

Kriminalisti vyhodnotili kamerové záznamy, ktoré k tomuto prípadu získali, a vytipovali možnú únikovú trasu podozrivých. V dôsledku toho žiadajú svedkov, ktorí sa pohybovali v pondelok 16. decembra v čase od 02.18 h do 02.22 h v okolí ulíc Na Pankráci, Pujmanové, Nad Pekařkou alebo v priľahlých parkoch, nech sa jej ozvú. Rovnaká výzva platí aj pre ľudí, ktorí na videozázname spoznali podozrivé osoby.

Kriminalisti v súčasnosti celý prípad vyšetrujú pre podozrenie zo spáchania trestných činov krádeže vlámaním a poškodenia cudzej veci, za čo páchateľom v prípade dolapenia a odsúdenia hrozí až desaťročné väzenie.

Viac o téme: KrádežŠperkyPrahaČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu