Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Pád lietadla v USA neprežilo päť ľudí: Evakuovať museli aj neďaleký supermarket

Havária malého lietadla Zobraziť galériu (3)
Havária malého lietadla (Zdroj: TASR/Scott Clause/The Lafayette Advertiser via AP)

LAFAYETTE - Päť ľudí prišlo v sobotu o život pri havárii malého civilného lietadla na juhu amerického štátu Louisiana. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady. K nehode, ktorú prežila so zraneniami len jedna zo šiestich osôb na palube, došlo v približne 130-tisícovom meste Lafayette.

Zranenia okrem nej utrpeli ešte traja ďalší ľudia, ktorí sa nachádzali v okolí miesta havárie. Všetkých štyroch zranených hospitalizovali, pričom nebolo bezprostredne známe, aký vážny je ich stav.

Nehoda malého lietadla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Complex)

Lietadlo spadlo neďaleko pošty

Stroj dopadol na zem v blízkosti miestnej pošty a úrady preventívne evakuovali aj neďaleký supermarket Walmart. V domoch a podnikoch v okolí miesta nehody boli prerušené dodávky elektriny. 

Lietadlo vzlietlo z regionálneho letiska v Lafayette a smerovalo do štátu Georgia. Išlo o dvojmotorový osemmiestny stroj typu Piper Cheyenne, informovala televízia Fox News.

Nehoda malého lietadla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Complex)

Podľa opisov očitých svedkov pretrhlo zrejme lietadlo pred dopadom na nezastavaný trávnatý pozemok elektrické vedenie a zasiahlo najmenej jedno auto zaparkované v blízkosti pošty a supermarketu. Na budove pošty došlo k rozbitiu niekoľkých okien.

Viac o téme: NehodaLietadloUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu