Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Hrôzostrašná náhoda, takmer naraz sa stali dve hromadné nehody: Sedem mŕtvych a 32 zranených

(Zdroj: Getty Images)

SOUL - Najmenej sedem ľudí zahynulo a ďalších 32 osôb utrpelo zranenia pri dvoch hromadných dopravných nehodách, ktoré sa stali takmer v rovnakom čase v sobotu skoro ráno v Južnej Kórei. Informovala o tom juhokórejská tlačová agentúra Jonhap s odvolaním sa na tamojšie oficiálne zdroje.

K prvej havárii došlo, keď sa približne desiatka vozidiel - vrátane niekoľkých kamiónov - zrazila na diaľnici vedúcej k mestu Jongčchon v provincii Severný Kjongsang, zhruba 300 kilometrov južne od kórejskej metropoly Soul. Následne havarovalo aj ďalších asi 20 automobilov, ktoré išli za nimi. Bilancia je šesť mŕtvych a 14 zranených.

Druhá hromadná zrážka sa udiala v približne tom istom čase a na tej istej cestnej komunikácii, ale v opačnom diaľničnom prúde. Havarovalo tam okolo 20 áut, jedna osoba zahynula a 18 ďalších ľudí utrpelo zranenia, píše sa podľa agentúry DPA v správe juhokórejskej polície. Príčinou oboch havárií bola s najväčšou pravdepodobnosťou poľadovica na ceste, polícia však okolnosti ešte vyšetruje, spresňuje agentúra Jonhap.

Viac o téme: Južná KóreaHromadné nehody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu