Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE V Prahe sa zrazili dva autobusy: FOTO Tridsať zranených, prevažne deti!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: ZZS Praha)

PRAHA – V časti Chodov sa v stredu ráno zrazili dva autobusy. V jednom z nich cestovali deti, mnohé z nich sa zranili. Celkovo bolo na mieste asi 30 zranených, prevažne ľahko. Pražská záchranka práve ukončila akciu Traumaplán.

Desivo vyzerajúca nehoda sa podľa českého denníka Blesk stala pri križovatke ulíc Jarníkova a Roztylská okolo deviatej hodiny ráno. Na ceste sa zrazili dva autobusy, jeden z nich bol plný detí z materskej škôlky!

Na mieste evidovali podľa záchranárov väčší počet zranených, presne 18, väčšina z nich boli práve deti. „Záchranári vyhlásili traumaplán,“ uviedla hovorkyňa pražských záchranárov Jana Poštová. Prvá sanitka bola na mieste do 7 minút. Posádky po ošetrení transportovali do nemocníc 18 pacientov, z toho 5 dospelých a ostatné boli deti vo veku okolo 4 rokov. Prevažne šlo o pomliaždeniny. Letecky bola transportovaná žena s úrazom hlavy. Záchranári previezli ostatných v sanitkách do nemocníc. Traumaplán bol po 11.00 hod. ukončený.

AKTUÁLNE V Prahe sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policie ČR)

Na miesto okrem lekárskej posádky, inšpektora, troch záchranárskych posádok a vrtuľníka dorazil aj špeciálny voz Atego. Jeden z nabúraných autobusov patrí Dopravnému podniku, ten na Chodov vyslal evakuačný autobus. Podľa hasičov boli pred jedenástou hodinou už všetci ľudia mimo autobusov, dve jednotky hasičov podľa ich hovorcu Martina Kavku nehodu zabezpečili. U vodičov oboch autobusov bol test na alkohol negatívny. 

Vodiči musia počítať s komplikáciami. „Počas zásahu záchranných zložiek je na mieste dopravné obmedzenie,“ uviedli policajti.

AKTUÁLNE V Prahe sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policie ČR)

Viac o téme: DetiHasičiZrážkaAutobusyPolícia PrahaChodov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu