Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vražda maltskej novinárky: V súvislosti s vyšetrovaním oznámili rezignáciu dvaja ministri

Daphne Caruan-Galizia
Daphne Caruan-Galizia (Zdroj: SITA/AP/Jon Borg)

VALLETTA - Dvaja členovia maltskej vlády oznámili v utorok odchod z funkcie v súvislosti s vyšetrovaním vraždy novinárky Daphne Caruanovej-Galiziovej z októbra 2017, informovala agentúra DPA.

Minister pre cestový ruch Konrad Mizzi oznámil v utorok svoju rezignáciu. Minister hospodárstva Chris Cardona taktiež v utorok uviedol, že "sám seba suspenduje", uvádza sa v oficiálnych vyhláseniach. "Nazdával som sa, že je mojou povinnosťou odstúpiť z ministerskej funkcie, aby vláda (premiéra) Josepha Muscata mohla dokončiť svoje funkčné obdobie," povedal Mizzi novinárom.

Obaja exministri - Mizzi a Cardona - popierajú akékoľvek pochybenie. Cardonu ešte v sobotu vypočula polícia. Správa o rezignácii dvojice ministrov prichádza iba niekoľko hodín po tom, ako z funkcie odstúpil vedúci kancelárie maltského premiéra Keith Schembri.

Caruanová-Galiziová, ktorá písala protikorupčný blog a viedla vyšetrovanie škandálu Panama Papers na Malte, prišla o život v októbri 2017 pri výbuchu bomby nastraženej v jej automobile. Jej vražda šokovala Európu a vyvolala otázky o fungovaní právneho poriadku v tejto stredomorskej ostrovnej krajine. Trojicu mužov podozrivých z priamej účasti na vražde zatkli o mesiac po vražde.

Viac o téme: VraždaNovinárkaMaltaDaphne Caruan-GaliziaMinistri rezignácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu