Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Havária lietadla v meste Goma: Počet obetí stúpol na 25, dvaja ľudia v stroji prežili

Záchranári vyťahujú telá z trosiek havarovaného lietadla v Gome na východe Konžskej demokratickej republike (KDR)
Záchranári vyťahujú telá z trosiek havarovaného lietadla v Gome na východe Konžskej demokratickej republike (KDR) (Zdroj: TASR/AP Photo/Justin Kabumba)

GOMA - Najmenej 25 mŕtvych si vyžiadalo podľa aktualizovaných informácií nedeľňajšie zrútenie malého dopravného lietadla v husto zaľudnenej oblasti v meste Goma na východe Konžskej demokratickej republiky (KDR).

V lietadle prežili pád dvaja ľudia vrátane člena posádky, informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady. Medzi mŕtvymi sú aj ľudia na zemi, keďže lietadlo sa zrútilo na domy, poznamenala agentúra AFP. Na fotografiách z dejiska tragédie vidno oblaky čierneho dymu a plamene šľahajúce z lietadla.

Na palube lietadla typu Dornier Do 228 miestnej leteckej spoločnosti Busy Bee sa nachádzalo 17 cestujúcich a dvaja členovia posádky. Lietadlo sa zrútilo krátko po štarte v obývanej oblasti neďaleko letiska. Stroj smeroval do mesta Beni, ležiaceho 350 kilometrov severne od Gomy. Príčina pádu nie je zatiaľ známa. V provincii Severné Kivu na východe krajiny spoločnosť Busy Bee prevádzkuje tri lietadlá.

Viac o téme: HaváriaLietadloObeteKonžská demokratická republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu