Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Izrael zachytil štyri rakety vystrelené zo Sýrie: Pri Damasku hlásili výbuchy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

JERUZALEM - Izraelský systém protivzdušnej obrany zachytil v utorok ráno štyri rakety vypálené na zo susednej Sýrie. Informovala o tom agentúra AFP odvolávajúca sa na vyhlásenie izraelskej armády, ktorá tiež oznámila, že rakety podľa prvotných zistení nezasiahli nijakú izraelskú obec.

Medzičasom bolo počuť tiež výbuchy z okolia letiska v sýrskej metropole Damask, uviedla v utorok ráno sýrska agentúra SANA. V minulom týždni bolo na Izrael vypálených z pásma Gazy zhruba 450 rakiet, píše AFP. Dodáva však, že nijaké ostreľovanie z územia Sýrie v tom čase Izrael nehlásil.

Raketové ostreľovanie izraelského územia Palestínčanmi a bolo reakciou na cielený útok, pri ktorom prišiel minulý utorok o život vplyvný veliteľ palestínskej militantnej skupiny Islamský džihád Bahá abú Atá. Intenzívne obojstranné ostreľovanie sa skončilo v noci na štvrtok neistou dohodou o prímerí, píše AFP.

Agentúra dodáva, že v rovnaký deň ako zahynul Bahá abú Atá hlásili sýrske médiá, že izraelský nálet zasiahol v Damasku dom jedného z popredných členov palestínskej militantnej skupiny Islamský džihád Akrama Ažúrího, pričom zabil jeho syna a ďalšiu osobu.

Viac o téme: VýbuchyRaketySýriaJeruzalemIzraelDamask
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu