Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pápež si opäť nekládol servítku: Odsúdil nekresťanské znovuzrodenie antisemitizmu

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregorio Borgia)

VATIKÁN - Pápež František vo svojom vystúpení na stredajšej generálnej audiencii vo Vatikáne odsúdil "neľudské a nekresťanské znovuzrodenie antisemitizmu". Informovala o tom agentúra AP.

Pápež tak reagoval na skutočnosť, že polícia musela pred niekoľkými dňami udeliť policajnú ochranu 89-ročnej Talianke Liliane Segreovej, ktorá prežila holokaust. Táto popredná bojovníčka proti rasizmu totiž denne dostáva na sociálnych sieťach v priemere 200 antisemitských odkazov.  

Pápež kritizoval fakt, že antisemitizmus aj naďalej pretrváva napriek tomu, že svet sa domnieval, že jeho "brutálne činy" sú už minulosťou. "Tu i tam, sa znovuzrodilo prenasledovanie Židov. Bratia a sestry, toto nie je ľudské ani kresťanské. Židia sú naši bratia. A nesmú byť prenasledovaní. Rozumiete tomu?," povedala hlava katolíckej cirkvi.

Taliansky Senát na výzvu Segreovej odhlasoval vytvorenie špeciálnej komisie proti netolerantnosti, rasizmu, antisemitizmu a podnecovaniu nenávisti a násilia. Tento krok však nezískal podporu talianskych krajne pravicových strán.

Viac o téme: AntisemitizmusVatikánPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu