Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na sociálnej sieti našiel Netanjahu desivý odkaz, vyhrážali sa mu smrťou

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu (Zdroj: TASR/AP Photo/Ariel Schalit)

TEL AVIV - Neznámy páchateľ vyzýval na Facebooku na vraždu izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a jeho rodiny. Netanjahu žiada od polície, aby tento čin vyšetrila. Informovala o tom v pondelok večer premiérova kancelária, píše agentúra DPA.

Na stránke užívateľa označujúceho sa menom Cvika Sabag na sociálnej sieti Facebook bolo po hebrejsky napísané, že izraelská polícia sa má pripraviť na to, ako bude "riadiť premávku" na pohreby Benjamina Netanjahua, jeho manželky Sary a jeho syna Jaira. Na profilovej fotografii na účte je zobrazená Netanjahuova tvár pred popravnou slučkou.

Pod menom je napísané: "Nenáviďte smrteľnou nenávisťou Benjamina, Saru a Jaira Netanjahuových a každého, kto s nimi spolupracuje." Izrael sa momentálne nachádza v politickej kríze. V septembri sa tam uskutočnili parlamentné voľby, ktoré boli už druhými za približne päť mesiacov. Po tom, ako sa Netanjahuovi nepodarilo zostaviť novú vládu, bol touto úlohou poverený jeho hlavný politický oponent, líder centristickej a liberálnej aliancie Modrá a biela Benny Ganc.

Viac o téme: VraždaIzraelský premiérVyhrážanieBenjamin Netanjahu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu