Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Požiar vlaku: Najmenej 71 ľudí prišlo o život, desiatky ďalších utrpeli zranenia

Požiar vlaku
Požiar vlaku (Zdroj: SITA/ AP Foto / Siddique Baluch)

ISLAMABAD - Najmenej 71 ľudí prišlo o život a desiatky ďalších utrpeli zranenia pri požiari vlaku, ku ktorému došlo vo štvrtok v provincii Pandžáb na východe Pakistanu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

Požiar spôsobil výbuch plynových varičov, ktoré si do vozňov napriek zákazu zobrali niektorí cestujúci, aby si nich pripravili raňajky. Vlak podľa úradov smeroval z Karáči do mesta Rávalpindí. K nešťastiu došlo v okamihu, keď sa blížil k mestu Liákatpur. Výbuch zničil najmenej tri vozne, z ktorých ešte za jazdy začali vyskakovať cestujúci. Ľudia tak prišli o život priamo vo vozňoch, ako aj pri vyskakovaní z vlaku.

Podľa úradov pri nešťastí utrpelo zranenia 43 ľudí; 11 z nich sa naďalej nachádza v kritickom stave. Hasičom sa už požiar podarilo uhasiť. Pri jeho hasení a vyslobodzovaní mŕtvych pomáhala aj pakistanská armáda. Pakistanský prezident Árif Alví i premiér Imrán Chán vo svojich vyhláseniach vyjadrili v súvislosti s tragédiou zármutok. Najmenej 24 ľudí zomrelo v júli pri železničnom nešťastí takisto v provincii Pandžáb, keď rýchlik smerujúci z mesta Láhaur do Kvéty narazil v železničnej stanici do stojaceho nákladného vlaku.

Viac o téme: PožiarVlakPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu