Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Šialenstvo v Iraku, protesty si vyžiadali už viac než sto mŕtvych a tisícky zranených

Demonštranti chcú prácu, zlepšenie služieb, zastavenie korupcie či prístup k základným komoditám ako elektrina či voda Zobraziť galériu (9)
Demonštranti chcú prácu, zlepšenie služieb, zastavenie korupcie či prístup k základným komoditám ako elektrina či voda (Zdroj: SITA/AP Photo/Khalid Mohammed)

BAGDAD - Dvanásť protivládnych demonštrantov prišlo o život v nedeľu v hlavnom meste Bagdad počas pokračujúcich protestov, ktoré si od utorka v krajine vyžiadali už viac ako sto obetí na životoch a tisíce ľudí utrpeli zranenia. Informovala o tom agentúra AP.

Nepokoje vypukli v utorok v Bagdade a rozšírili sa do prevažne šiitských juhoirackých provincií. Bezpečnostné zložky zasahujú proti demonštrantom, ktorí chcú prácu, zlepšenie služieb, zastavenie korupcie či prístup k základným komoditám ako elektrina či voda.

Hovorca ministerstva vnútra Saad Maán v nedeľu vo vyhlásení uviedol, že počas šiestich dní nepokojov prišlo o život 104 ľudí vrátane ôsmich príslušníkov bezpečnostných zložiek a viac ako 6000 osôb utrpelo zranenia.

Premiér Ádil Abdal Mahdí v sobotu oznámil nové opatrenia vrátane vyplatenia príspevkov v nezamestnanosti a poskytnutia ubytovania a pôdy pre skupiny obyvateľstva s nízkym príjmom s cieľom upokojiť demonštrantov. Tí však vyšli do ulíc aj v nedeľu, aj keď v nižšom počte.

Demonštranti chcú prácu, zlepšenie
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Khalid Mohammed)

Viac o téme: SmrťProtestyIrak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu