Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Brutálny útok Talibanu: Viac ako 400 bojovníkov na motocykloch zabilo najmenej 11 policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ebrahim Nooroozi)

BALCH - Najmenej 11 policajtov prišlo v utorok o život a viac ako desať ďalších padlo do zajatia po tom, ako bojovníci hnutia Taliban prepadli ich veliteľstvo na severe Afganistanu. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

Kolóna viac ako 400 bojovníkov Talibanu na motocykloch zaútočila v skorých ranných hodinách na veliteľstvo polície v okrese Šortepa v provincii Balch a nasledovala dlhotrvajúca prestrelka, uviedol hovorca provincie Munír Farhád. "Jedenásť policajtov bolo pri útoku zabitých. Taliban tiež utrpel ťažké straty," uviedol.

Podľa iného miestneho predstaviteľa bojovníci Talibanu zajali 13 policajtov, podpálili budovu veliteľstva a opustili oblasť. Taliban priznal zodpovednosť za útok a uviedol, že jeho bojovníci obsadili spomínaný okres.

K útoku došlo po tom, ako milióny Afgancov hlasovali v sobotu v prezidentských voľbách aj napriek stovkám bombových útokov Talibanu a menších útokov na volebné miestnosti. Predstavitelia však ocenili afganské bezpečnostné sily za to, že zabránili Talibanu v uskutočnení väčších útokov.

Viac o téme: SmrťPolicajtiútok AfganistanTaliban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu