Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hrozivý výbuch v Sýrii, bomba ukrytá v aute: V sekunde vyhaslo 11 ľudských životov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BEJRÚT - Najmenej jedenásť ľudí zahynulo v nedeľu pri výbuchu bomby uloženej v aute, ku ktorému došlo v meste ar-Raí na severe Sýrie. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie ľudskoprávnej organizácie SOHR.

Predstaviteľ bezpečnostných síl v meste ar-Raí, ktoré ovládajú vzbúrenci proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada podporovaní Tureckom, pre AFP povedal, že výbuch spôsobila nálož umiestnená v chladiarenskom vozidle a došlo k nemu neďaleko miestnej nemocnice. Podpredseda mestskej rady Aláa Hammád uviedol, že nálož bola pravdepodobne iniciovaná na diaľku.

Turecké jednotky a sýrski vzbúrenci spustili v roku 2016 na severe Sýrie vojenské operácie proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS), ako aj proti kurdským Oddielom ľudovej obrany (YPG), pričom ovládli mestá ar-Raí a Azáz. Kurdské jednotky YPG sú spojencom Washingtonu, avšak Ankara ich pokladá za "teroristickú" odnož v Turecku zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK). Tú za teroristickú organizáciu považujú aj USA a EÚ.

Viac o téme: VýbuchBombaSýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu