Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Brit (26) sa vybral na dovolenke v Grécku na túru: Záhadné zmiznutie, jeho auto našli prázdne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Polícia v Grécku začala rozsiahlu pátraciu akciu po tom, čo sa britský dovolenkár nevrátil z túry. Nezvestného muža (26) videli naposledy v nedeľu ráno v meste Konitsa. Jeho otec zavolal pomoc na druhý deň po tom, čo zistil, že synov mobil vyzerá byť vypnutý a nemôže sa mu dovolať. Jeho auto sa večer našlo neďaleko dediny Mikro Papigo.

VIDEO Malý infarkt pre turistov v Taliansku: Sopka Stromboli silno vybuchla, zasiahli hasiči

Policajná hovorkyňa v Aténach v utorok pre portál Sun Online uviedla: „Zajtra budeme pokračovať v hľadaní. Jeho rodina dostala v nedeľu textovú správu, v ktorej sa píše, že mieri do hôr na túru smerom na vrch Tymfi."

Polícia stále verí, že nezvestný Brit je nažive a v stredu záchranári vykonajú rozsiahle pátranie.„Jeho auto bolo nájdené bez stôp násilia," dodala hovorkyňa.

Konitsa je mesto neďaleko gréckych hraníc s Albánskom, stojace na úbočí hory a s výhľadom do údolia. Je regionálnym centrom okolitých dedín a je obľúbeným východiskovým bodom pre turistov, ktorí chcú preskúmať hory Pindos.

Nezvestní Briti a tragický koniec

V posledných mesiacoch došlo v zahraničí k zmiznutiu niekoľkých britských dovolenkárov. V auguste sa počas joggingu na Cypre stratila Natalie Christopherová, astrofyzička z Londýna. Jej telo bolo neskôr objavené na spodku rokliny, očividne ju zasiahol veľký balvan.

V septembri zmizla v Malajzii pätnásťročná Nora Quoirinová, čo vyvolalo obrovské pátranie v oblasti okolo letoviska, kde s rodičmi bývala. Príbuzní mali podozrenie, že bola unesená, čo sa nepotvrdilo. Jej telo sa našlo o týždeň neskôr v oblasti dažďového pralesa.

Viac o téme: PátranieGréckoBritZmiznutý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu