Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Záhadná smrť Sofie (†16) na dovolenke v Turecku: Rodičia hovoria o predaní orgánov, všetko malo byť inak

Mladá Ruska zomrela v nemocnici v Turecku, kde bola na dovolenke so svojimi rodičmi. Zobraziť galériu (2)
Mladá Ruska zomrela v nemocnici v Turecku, kde bola na dovolenke so svojimi rodičmi. (Zdroj: FB/Vyacheslav Lanshakov )

ANTALYA - Médiami sa šíri informácia o hororovom zážitku ruskej rodiny v tureckom letovisku Antalya. Prišli tam o 16-ročnú dcéru, ktorej podľa nich lekári úmyselne nepomohli, aby mohli predať jej orgány.

Keď sa ruská rodina vybrala na dovolenku do Antalye, ani vo sne by im nenapadlo, že domov sa vrátia bez svojej 16-ročnej dcérky Sofie. Podľa informácií crimerussia.com malo mať dievča zápal slepého čreva. Rodičia ju mali priviezť na súkromnú kliniku v Antalyi a neskôr v Alanyi. "Priviezli sme ju a lekári nič nespravili, nechali ju umrieť!" napísal na sociálnej sieti jej otec Vyacheslav Lanshakov.

Mladá Sofia zomrela počas
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Vyacheslav Lanshakov )

Sofiin otec má podozrenie, že jeho dcére odobrali orgány, vrátane maternice, aby ich mohli predať. Ruskí lekári totiž potvrdili, že telo prišlo bez niektorých orgánov. Rodičia sa obrátili aj na tureckého prezidenta, aby prípad prešetril. 

Bolo to inak?

Zdá sa však, že nie je všetko tak jasné. Na profile Sofiinho otca na sociálnej sieti sa píše, že mladá Sofia mala bolesti minimálne tri dni. Jej rodičia jej podávali čierne uhlie, pretože si mysleli, že ide o virózu. Navyše, nemali poistenie. 

Keď Sofiu priviezli na súkromnú kliniku, lekári jej urobili potrebné vyšetrenie. Na ich základe chceli Sofiu urgentne previezť letecky do inej nemocnice, kde ju mali operovať. Keďže rodičia nemali poistenie a liečba v zahraničí je drahá, rodičia prevoz vrtuľníkom odmietli. Previezli ju na inú súkromnú kliniku, kde už prišla s otravou krvi. 

Keďźe boli infikované orgány, tie jej mali odobrať a dať na preskúmanie do laboratória, aby sa zistila príčina smrti mladého dievčaťa, čo je, podľa lekárov, bežná prax. 

Viac o téme: NemocnicaOrgányTureckoAntalya
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu