Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Tragédia na sídlisku: FOTO Milana (†43) zasiahol elektrický prúd, šokujúce odhalenie inšpekcie práce

Muž zomrel po zásahu elektrickým prúdom. Zobraziť galériu (5)
Muž zomrel po zásahu elektrickým prúdom. (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)

LEVICE – Dvojnásobný otec Milan, mestský policajt vo Vrábľoch, prišiel o život po tom, ako ho zasiahol elektrický prúd. Nešťastiu, ktoré sa odohralo v čase mužovho osobného voľna, predchádzalo montovanie káblových rozvodov. Doterajšie zistenia inšpektorátu práce nasvedčujú tomu, že šlo o možné nelegálne zamestnávanie poškodeného.

Podľa zistení televízie JOJ, ho mal prúd zasiahnuť v oblasti hlavy a pri stúpačke ho nehybného našiel jeho kamarát, s ktorým boli káble montovať. Milan sa vraj v čase udalosti nachádzal na chodbe, kde sa zohol k stúpačke, odkiaľ sa snažil vytiahnuť kábel a práve vtedy malo dôjsť k zásahu prúdom.

Muž zomrel po zásahu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)

Mužovi sa usilovala pomôcť majiteľka bytu, v ktorom servisné práce prebiehali. „Po našom príchode sme odpojili bytový dom od elektrickej energie. Postihnutú osobu sme potom dostali z dosahu elektrického prúdu,“ povedal Ľuboš Hegeduš, hasič z Levíc.

Róbert Bulla z hlavného inšpektorátu práce v Nitre uviedol, že počas montáže došlo k náhodnému dotyku poškodeného so živými časťami elektrickej inštalácie.  

Muž zomrel po zásahu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)


Čítajte aj: Vyčíňanie Harmana sledovalo Slovensko so zatajeným dychom: Svedok Devínskej masakry sa pozrel do očí smrti


„Lekár po príchode na miesto konštatoval smrť,“ uviedol Jozef Minár z operačného strediska záchranárov. Polícia okolnosti prípadu vyšetruje ako prečin usmrtenia, uviedla krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Muž zomrel po zásahu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)

Na základe doterajších informácií pracovníci inšpektorátu práce tvrdia, že malo dôjsť k viacerým porušeniam predpisov. „Protiprávny stav je v oblasti organizácie práce, najmä bol používaný nebezpečný pracovný postup, živé časti elektroinštalácie neboli zabezpečené, absentovali kryty, celá montáž prebiehala v blízkosti elektroinštalácie, ktorá bola pod napätím,“ povedal Bulla.

Muž zomrel po zásahu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)

Ukázalo sa, že Milan bol na montáži počas svojho osobného voľna. „Doterajšie zistenia nasvedčujú tomu, že išlo o možné nelegálne zamestnávanie poškodeného, inšpektorát práce zisťuje okolnosti vzniku pracovného úrazu, stav a úroveň ochrany práce na pracovisku,doplnil Bulla z Inšpektorátu práce Nitra.  

Viac o téme: LeviceSmrťElektrický prúdZásah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu