Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Cyklón Sidr si už vyžiadal 1723 obetí

Množstvo ľudí zostalo pochovaných pod zrútenými domami.
Množstvo ľudí zostalo pochovaných pod zrútenými domami. (Zdroj: SITA)

DHÁKA - Tropický cyklón Sidr si už v Bangladéši podľa dnes zverejnenej oficiálnej bilancie vyžiadal 1723 obetí na životoch.

Do postihnutých oblastí vyslali na pomoc záchranárom aj vojenské vrtuľníky a plavidlá. Sidr je najsmrtiacejším cyklónom v Bangladéši za ostatné desaťročie.

Prírodný živel vo štvrtok na juhozápade chudobnej juhoázijskej krajiny zrovnal so zemou desaťtisíce domov a milióny ľudí zostali bez elektrickej energie. Viac ako milión obyvateľov pobrežných dedín museli evakuovať do improvizovaných útulkov.

Úrady majú problémy získavať detailné informácie zo zdevastovaných oblastí kvôli výpadkom v komunikačných spojeniach. Momentálne stanovili počet mŕtvych na 1070. Bilancia sa však rýchle zvyšuje s tým, ako postupne prichádzajú ďalšie informácie z miest, kde sa už darí obnovovať spojenie.

Popri vláde a miestnych dobrovoľníckych organizáciách pracuje v zničených regiónoch aj niekoľko medzinárodných organizácií ako UNICEF a CARE. Podieľajú sa na dodávkach pitnej vody a potravinových zásob.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu