Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Cyklón Sidr zabil vyše 1100 ľudí, pomoc je už na ceste

Stará mama s vnúčaťom, ktorému dali meno Cyklón, pretože sa narodilo počas vyčíňania Sidra.
Stará mama s vnúčaťom, ktorému dali meno Cyklón, pretože sa narodilo počas vyčíňania Sidra. (Zdroj: TASR)

DHÁKA - Cyklón Sidr, ktorý vo štvrtok v noci zasiahol Bangladéš, si už vyžiadal najmenej 1100 obetí na životoch. V piatok o tom informovala bangladéšska agentúra United News of Bangladesh.

Ďalších asi 300 ľudí je podľa agentúry nezvestných. K presným počtom sa dá dostať len s ťažkosťami, keďže na mnohých miestach je prerušené elektrické aj telefónne vedenie.

Cyklón Sidr, ktorý sa sformoval nad Bengálskym zálivom a bol sprevádzaný vetrom s rýchlosťou 240 kilometrov za hodinu, zasiahol vo štvrtok vo večerných hodinách juhozápadné pobrežie Bangladéša. Cyklón vyvracal stromy, pretrhal elektrické vedenia, zničil domy, farmy a úrodu a prinútil asi 650 tisíc ľudí utiecť z pobrežných oblastí. Záchranári sa snažia dostať potraviny a lieky do postihnutých oblastí. Ich prácu však sťažujú zaplavené a zničené cesty, často neprejazdné popadanými stromami. Do záchranných prác sa zapojilo viacero medzinárodných humanitárnych organizácií.

Cyklón, ktorý so sebou priniesol silný dážď a vysoké vlny, podľa meteorológov v piatok ráno zoslabol na tropickú búrku a pohybuje sa smerom na sever sprevádzaný vetrom s rýchlosťou 60 kilometrov za hodinu. Tropická búrka ohrozuje približne 20 miliónov ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu