Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovinsko pokračuje s výstavbou plota proti migrantom: Ich počet totiž začal opäť narastať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ĽUBĽANA - Slovinsko začalo budovať ďalších 40 kilometrov plota na hranici s Chorvátskom po tom, ako v tejto malej alpskej krajine zaznamenali rastúce množstvo prichádzajúcich migrantov. S odvolaním sa na informácie slovinskej televízie POP-TV o tom vo štvrtok informovala agentúra AP.

Predstavitelia slovinskej pohraničnej stráže uviedli, že výstavba je reakciou na rekordné množstvo migrantov, ktorí do krajiny prišli v júli. Podľa ich slov ide o najväčší počet migrantov prichádzajúcich do Slovinska v priebehu jedného mesiaca, odkedy pred niekoľkými rokmi v Európe vrcholila migračná kríza.

Slovinská polícia v tejto súvislosti spresnila, že v júli zaznamenala 1740 migrantov, ktorí prekročili hranice štátu, pričom za prvých sedem mesiacov tohto roka eviduje 7415 takýchto prípadov. Väčšina migrantov prišla v danom období do Slovinska z Pakistanu, Alžírska a Afganistanu. Od roku 2016 vybudovalo Slovinsko v snahe zamedziť nelegálnej migrácii na hranici s Chorvátskom celkovo už 180 kilometrov plota v hodnote približne 19 miliónov eur.

Viac o téme: PlotVýstavbaMigrantiSlovinskoĽubľana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu