Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Taiwane sa triasla zem: Silné otrasy rozkolísali budovy a spôsobili rozsiahle výpadky elektriny

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: twitter.com/Yi Xue)

TCHAJ-PEJ - Zemetrasenie s magnitúdou 6,0 zasiahlo vo štvrtok severovýchodné pobrežie Taiwanu. Zemetrasenie rozkolísalo budovy a v približne 2000 objektoch spôsobilo výpadok elektriny. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na taiwanský hydrometeorologický ústav.

Podľa svedkov pomerne plytké zemetrasenie triaslo budovami aj v metropole Tchaj-pej a cítili ho po takmer celom ostrove. Obete na životoch ani zásadné materiálne škody na majetkoch bezprostredne hlásené neboli. Jednu ženu hospitalizovali so zraneniami. Zemetrasenie spôsobilo výpadky energie. V jeho dôsledku pozastavili na severe Taiwanu regionálnu železničnú dopravu. Úrady evidujú aj hlásenia o únikoch plynu a vody.

Taiwan zasiahlo zemetrasenie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: twitter.com/Raspberry Shake Earthquake Channel)

Zemetrasenie, ktoré sa začalo o 5.28 h miestneho času, malo epicentrum východne od okresu I-lan na severovýchode Taiwanu a hypocentrum v hĺbke 22 kilometrov, uviedol taiwanský hydrometeorologický ústav. O necelé dve hodiny po hlavnom zemetrasení zaznamenali zhruba v tej istej lokalite dotras s magnitúdou 4,6, doplnila agentúra DPA. Zemetrasenia na Taiwane sú pomerne časté, keďže tento ostrov leží v oblasti seizmických zlomov v Tichom oceáne. V dôsledku zemetrasenia s magnitúdou 7,6, ktoré Taiwan zasiahlo v roku 1999, zahynulo najmenej 2400 ľudí. V roku 2016 pri zemetrasení v južnej časti krajiny zomrelo viac než 100 ľudí.

Viac o téme: ElektrinaPobrežieZemetrasenie Taiwan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu