Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Trump s manželkou navštívili El Paso: Stretli sa aj so svedkami streľby

Trump s manželkou navštívili El Paso Zobraziť galériu (3)
Trump s manželkou navštívili El Paso (Zdroj: SITA/Mark Lambie/The El Paso Times via AP)

EL PASO - Americký prezident Donald Trump s manželkou Melaniou sa v stredu v texaskom meste El Paso stretli s tými, ktorí prežili streľbu, pri ktorej počas víkendu zahynulo 22 ľudí, píše agentúra AP. Trumpa s manželkou privítali na letisku texaský guvernér Greg Abbott a starosta mesta El Paso Donald Margo.

Prezidentský pár so svojou kolónou pricestoval do tamojšej univerzitnej nemocnice za prísnych bezpečnostných podmienok. Navštívili tam zranených a pozostalých obetí masakry. Stretli sa taktiež so zdravotným personálom, záchranármi a zasahujúcimi zložkami. Trumpovci pred El Pasom hovorili aj s obeťami streľby v meste Dayton v americkom štáte Ohio. Trumpove návštevy v oboch mestách sprevádzali demonštrácie a vlna kritiky.

Trump s manželkou navštívili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Mark Lambie/The El Paso Times via AP)

Niektorí demokrati ako aj obyvatelia El Pasa tvrdia, že Trumpova prudká rétorika podnietila nenávisť v meste, ktorá mohla prispieť k útoku. V El Pase v nákupnom centre Walmart, bežne navštevovanom Hispáncami, spáchal masaker strelec, ktorý použil na opis ilegálneho prisťahovalectva Trumpov viackrát vyslovený výraz "invázia".

Trump s manželkou navštívili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Mark Lambie/The El Paso Times via AP)

Miestna demokratická kongresmanka Veronica Escobarová vopred oznámila, že s prezidentom sa nestretne. Prezident pred El Pasom absolvoval návštevu Daytonu, kde útočník Connor Betts taktiež počas víkendu zastrelil deväť ľudí vrátane vlastnej sestry. V texaskom El Paso na hranici s Mexikom bolo v sobotu zastrelených 22 osôb. Išlo o dve masové streľby v Spojených štátoch za necelých 24 hodín.

Viac o téme: StretnutiePrezidentStreľbaDonald TrumpEl Paso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu