Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dráma v budove denníka USA Today, evakuácia: Je v nej strelec, hlásili v telefonáte

(Zdroj: Repro foto YouTube/ MSNBC)

WASHINGTON - Vyhrotená atmosféra, ktorá zasiahla Spojené štáty po víkendových masakroch v Texase a Ohiu, dnes zrejme zbytočne vyhnala všetkých zamestnancov listu USA Today z ich centrálnej redakcie na predmestí Washingtonu. Budova bola urýchlene vyprataná po správach, že sa v jej okolí pohybuje akýsi bývalý zamestnanec so zbraňou v ruke. Žiadny dôvod na znepokojenie ale asi nebol.

Miestny policajný šéf Edwin Roessler novinárom povedal, že zatiaľ nie je úplne jasné, či správa bola skutočne nepravdivá. Policajti ale prehľadali jedenásťposchodovú budovu, no nenašla známky čohokoľvek znepokojujúceho.

Alarmujúci telefonát z redakcie vyvolal masívnu policajnú akciu, príkaz na evakuáciu spôsobil paniku, k budove sa zišli autá hasičov a záchrannej služby. Do redakcií sa pracovníci denníka smú vrátiť až po niekoľkých hodinách.

Na výškovej budove, rovnako ako na väčšine úradných a administratívnych objektov na území USA, viala v tom čase štátna vlajka na pol žrde. Američania si tak uctili pamiatku 31 ľudí, ktorí zomreli cez víkend pri hromadných vraždách v Ohijskom Daytone a texaskom El Pase.

Viac o téme: EvakuáciaStrelecWashingtonUSA Today
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu