Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Krásny zážitok sa zmenil na horor: Parašutistov v Poľsku zavialo do mora, dve ženy neprežili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

VARŠAVA - Štyroch parašutistov, dvoch mužov a dve ženy, v piatok zavial silný vietor od poľského pobrežia do Baltského mora. Obaja muži sa dostali na breh vlastnými silami, ale ženy sa nepodarilo zachrániť, uviedla poľská televízia TVN 24.

Letecká tragédia ochromila Švédsko: Mrazivé VIDEO zachytáva posledné sekundy pred pádom, deväť mŕtvych

"Po ôsmej hodine večer sme dostali hlásenie, že štyroch parašutistov, lietajúcich nad mestom Kolobrzeg, odniesol vietor a dopadli do mora," povedal hovorca hasičov Tomasz Kubiak.

"Muži sa dostali z vody sami, po oboch ženách sa pátralo. Záchranári ich po nájdení a vytiahnutí z vody odovzdali zdravotníkom, ale po takmer hodinovom oživovaní lekár konštatoval smrť oboch žien," dodal.

Podľa denníka Gazeta Wyborcza je možné, že došlo k zlému vysadeniu parašutistov z lietadla, štartujúceho z poľného letiska, využívaného len počas letnej sezóny rôznymi aeroklubmi z celej krajiny.

Zvlášť v situácii, keď parašutisti majú pristáť na pláži, je podľa expertov dôležité dbať na silu a smer vetra, aby parašutisti nepristávali do mora, kde je krajne komplikované udržať sa s ťažkým vybavením na hladine. Každopádne by takýmto skokom mala asistovať motorová loď, aby v prípade potreby mohla parašutistom pomôcť.

Viac o téme: ParašutistaPoľskoBaltské more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu