Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Trump prichádza s novým sprísnením na kontrolu zbraní: Chce prijať aj imigračnú reformu

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Foto / Evan Vucci)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v pondelok navrhol, aby sa republikáni aj demokrati dohodli na sprísnení kontroly predaja zbraní a spojili to s jeho reformou v oblasti migrácie, informovala agentúra AFP.

"Republikáni aj demokrati sa musia spojiť a zaviesť prísne posudzovanie spôsobilosti držiteľov zbraní a prípadne túto legislatívu skombinovať s nevyhnutne potrebnou imigračnou reformou," napísal na Twitteri Trump. Americký prezident by mal v pondelok prehovoriť k obyvateľom USA v súvislosti s dvoma víkendovými ozbrojenými útokmi v Texase a v Ohiu, pri ktorých prišlo celkovo o život 29 ľudí.

"Nikdy nesmieme zabudnúť na nich (na tieto obete) a ani na mnohých, ktorých takýto osud postihol v minulosti," povedal prezident, ktorého citovala agentúra AP. Dodal, že z tragických udalostí v Texase a v Ohiu musí vyjsť niečo "dobré, ak nie skvelé".

Snemovňa reprezentantov amerického Kongresu, v má väčšinové zastúpenie Demokratická strana, vo februári schválila zákon o kontrole zbraní zahŕňajúci aj zmeny v oblasti posudzovania spôsobilosti na získanie strelnej zbrane. Zákon však nenašiel podporu v Senáte, v ktorom majú prevahu Trumpovi republikáni. 

Viac o téme: DemokratiRepublikániDionlad Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu