Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Migrant vytiahol zbraň a začal strieľať: Polícia ho musela usmrtiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: twitter.com/Daniel Alvarenga)

MEXICO - Mexická prokuratúra oznámila, že polícia v mexickom štáte Coahuila zastrelila v noci na štvrtok salvádorského migranta, ktorý na jej príslušníkov vytiahol pištoľ a začal strieľať. Informovala o tom agentúra AP.

Vedenie centra pre migrantov v meste Saltillo oznámilo, že Salvádorčan v noci čakal spolu s ďalšími migrantmi na nákladný vlak smerujúci k hraniciam Spojených štátov. Skupina približne desiatich migrantov sa podľa riaditeľa centra stala terčom neprimeraného zásahu štátnej a federálnej polície, uviedol na svojej webovej stránke denník El País.

Prokuratúra v štáte Coahuila však vo vyhlásení oznámila, že štyria muži neďaleko železničnej trate slovne napadli policajtov a jeden z nich vytiahol strelnú zbraň a začal strieľať. Polícia podľa prokuratúry paľbu opätovala a útočník bol usmrtený. Mexická vláda vydala vyhlásenie, podľa ktorého sa na stredajšom zásahu nezúčastnila federálna polícia a ani pracovníci národného inštitútu pre migráciu (INM).

Vláda štátu Coahuila v inom vyhlásení uviedla, že úrady smrť muža vyšetrujú. "Naskakovanie" na nákladné vlaky je nelegálne, migranti v Mexiku to však podľa AP často využívajú. Mexická vláda v posledných mesiacoch začala tvrdo zasahovať proti migrantom, ktorí prechádzajú krajinou s cieľom dostať sa do Spojených štátov, a vykonáva razie v hoteloch, autobusoch a nákladných vlakoch.
 

Viac o téme: StreľbaPolícia MigrantMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu