Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Kalifornii sa zrútila americká stíhačka: VIDEO Sedem zranených, pátrajú po pilotovi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Branislav Račko)

SACRAMENTO - Neďaleko leteckej základne amerického vojenského námorníctva China Lake v americkom štáte Kalifornia sa v stredu zrútil stíhací bombardér F/A-18E Super Hornet. O osude pilota nebolo bezprostredne po nehode nič známe. Informovala o tom spravodajská televízia CNN.

"Približne o 10.00 h (19.00 h SELČ) došlo k havárii F/A-18E, v súčasnosti prebieha pátracia akcia," uvádza sa vo vyhlásení vzdušných síl amerického vojenského námorníctva. Vojenská letecká základňa China Lake, ktorá je najväčšou svojho druhu, sa nachádza v západnej časti Mohavskej púšte, približne 240 kilometrov severne od mesta Los Angeles. Jej poslaním je uskutočňovať podporné, výskumné, skúšobné a hodnotiace programy vzdušných síl amerického vojenského námorníctva.

Príčina nehody stíhačky F / A-18 Super Hornet, ktorá sa stala počas cvičného letu, nie je známa. AP uviedla, že siedmi ľudia, ktorí boli podľa všetkého len ľahko zranení, boli na vyhliadkovom mieste, odkiaľ priaznivci letectva sledujú prelety stíhačiek roklinou Rainbow Canyon.

Rokline sa hovorí Star Wars Canyon, pretože jej vzhľad pripomína domovskú planétu Luka Skywalkera zo scifi ságy Star Wars. V oblasti sa takmer denne konajú výcvikové lety, ktoré priťahujú záujemcov o nevšedný zážitok, pretože piloti lietajú roklinou pod okrajom strže. Miesta, odkiaľ ľudia cvičenia pozorujú, sú k lietadlám tak blízko, že je podľa AP možné vidieť pilotom do tváre.

Viac o téme: KaliforniaUSABombardér F/A-18EChina Lake
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu