Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Vojenské lietadlo sa zrútilo do obývanej štvrte: Záchranná akcia, 17 mŕtvych vrátane detí

Lietadlo sa zrútilo do obývanej štvrte neďaleko pakstanského mesta Rávalpindí Zobraziť galériu (3)
Lietadlo sa zrútilo do obývanej štvrte neďaleko pakstanského mesta Rávalpindí (Zdroj: TASR/AP Photo/Anjum Naveed)

RÁVALPINDÍ - Malé pakistanské vojenské lietadlo sa zrútilo v noci na utorok počas cvičného letu do obývanej štvrte neďaleko mesta Rávalpindí, pričom zahynulo najmenej 17 ľudí, väčšinou obyvateľov domov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady. Lietadlo havarovalo počas cvičného letu v utorok pred úsvitom v dedine Mora Kalu.

Podľa vyhlásenia armády je medzi obeťami havárie lietadla päť vojakov vrátane dvoch pilotov a najmenej 12 civilistov. Príčina pádu stroja zatiaľ nie je známa. Farúk Butt zo štátnej záchrannej služby uviedol, že približne 15 ľudí utrpelo zranenia. Väčšina z nich mala popáleniny a medzi mŕtvymi sú aj deti. Úrady vyhlásili v nemocniciach pohotovosť.

VIDEO Vojenské lietadlo sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Anjum Naveed)

Butt dodal, že záchranná operácia sa ešte neskončila a počet obetí môže narásť, pretože niektorí zo zranených sú v kritickom stave. Obyvatelia uviedli, že ich pred úsvitom prebudila explózia a neďaleko svojich domov uvideli trosky lietadla. Najmenej tri domy boli po havárii vážne poškodené. Vojaci a policajti miesto nehody uzavreli a momentálne prehľadávajú trosky budov. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa.

Viac o téme: LietadloZrúteniePakistanRávalpindí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu