Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nechoďte do akvaparku: Muž v ňom doslova prišiel o rozum, zožrala mu ho baktéria

Akvapark
Akvapark (Zdroj: Global City Holdings)

RALEIGH – Eddie Gray (†59) smrteľne ochorel a o krátky čas zomrel po dni dovolenky strávenom so svojimi cirkevnými priateľmi vo vodnom parku Fantasy Lake v Severnej Karolíne. Vzorky poslané do Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb odhalili v jeho bunkách naegleria fowleri, známu ako améba mozgožrút.

Tento parazit vnikne do organizmu najčastejšie cez nos a putuje ďalej, usadí sa v mozgu a začne požierať jeho tkanivo. V histórii v rokoch 1962 až 2018 je podľa televízie FOX 8 známych iba 145 prípadov nakazenia sa amébou. Muž z okresu Guilford zomrel podľa lekárov 22. júla na komplikácie súvisiace s nákazou, ktorá sa vyskytla vo Fantasy Lake v Hope Mills.Eddie Gray navštívil jazero 12. júla spolu s misijnou skupinou z farnosti Sedge Garden z United Methodist Church v Kernersville.

“Smrť pána Graya bola tragická a predčasná. Rodina v súčasnosti žiada o súkromie a úctu v tomto ťažkom období,“ uviedol rodinný právnik Grayovcov. Doktor Zack Moore, štátny epidemiológ v Severnej Karolíne varuje: „Ľudia by si mali byť vedomí toho, že tento organizmus je prítomný v teplých sladkovodných jazerách, riekach a horúcich prameňoch v celej Severnej Karolíne, takže pri plávaní alebo vodných športoch sa majte na pozore.“Vodný park v súčasnosti plánuje podniknúť rázne preventívne opatrenia po tom, ako zdravotníci v USA naliehavo varovali pred parazitárnou infekciou, ktorá prekvitá vo vodných parkoch a bazénoch. Parazit spôsobuje kryptosporidiózu bežne známu ako krypto, po ktorej dospelí trpia častou vodnatou hnačkou. Účinky môžu byť fatálne pre deti, tehotné ženy a ľudí so slabším imunitným systémom.

Viac o téme: MozogAkvaparkUSAAméba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu