Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Skľučujúce dni plné smútku: Rodina posledného nezvestného z nehody lode zostáva v Maďarsku

Vrak potopenej výletnej lode Hableány pri Margitinom moste na rieke Dunaj v Budapešti bol 11. júna 2019 vytiahnutý.
Vrak potopenej výletnej lode Hableány pri Margitinom moste na rieke Dunaj v Budapešti bol 11. júna 2019 vytiahnutý. (Zdroj: TASR/AP)

BUDAPEŠŤ - Príbuzní posledného nezvestného Kórejčana z tragickej nehody maďarskej vyhliadkovej lode Hableány, ktorá sa 29. mája na Dunaji v Budapešti zrazila s výletnou loďou Viking Sigyn, zostávajú v Maďarsku, napísalo vo štvrtok internetové vydanie denníka Blikk.

Rodina už týždne zúfalo čaká, že dostane správu o nájdení svojho blízkeho. Kým sa tak nestane, príbuzní zostávajú v Budapešti, aby boli prítomní pre prípad nutnosti identifikácie obete. Podľa informácií Blikku v týchto dňoch pricestovala do Maďarska ďalšia skupina Kórejčanov, ktorá má pomôcť maďarským orgánom v pátraní po nezvestnom.

Nemenovaný záchranársky potápač pre denník uviedol, že pátranie môže trvať aj dlhé mesiace. Bilancia potopenia lode Hableány medzi piliermi Margitinho mosta po zrážke s výletnou loďou večer 29. mája je 27 mŕtvych vrátane dvojčlennej posádky. Z Dunaja sa po havárii podarilo zachrániť sedem Kórejčanov, po jednom nezvestnom ešte stále pátrajú.

 

Viac o téme: LoďTragédiaPotopenieMaďarskoBudapešťKórejčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu