Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Gigantický úlovok pobrežnej stráže: Ponorka sa doslova kúpala v kokaíne

V ponorke prevážali tony drog.
V ponorke prevážali tony drog. (Zdroj: Facebook/U.S. Coast Guard)

LOS ANGELES - Dráma, ako z akčného filmu. Americká pobrežná stráž sa na sociálnej sieti pochválila skutočne nezvyčajne obrovským úlovkom. Zachytená dramatická naháňačka s ponorkou, ktorá prevážala neuveriteľne veľký kontraband, má na konte viac ako tri milióny zhliadnutí.

Americká pobrežná stráž mala čo robiť. Na muške mali totiž rýchlo sa plaviacu ponorku, v ktorej, ako sa neskôr ukázalo, bolo viac ako 17 tisíc libier kokaínu, čo v prepočte na naše jednotky hmotnosti predstavuje takmer 8000 kilogramový kontraband. O prípade informovala aj zahraničná CNN.

Na výzvu nereagovali, tak začali konať

Pobrežná stráž na sociálnej sieti ešte vo štvrtok zverejnila asi minútové video, ktoré priamo zachytáva celú akciu, počas ktorej naháňali ponorku, ktorá sa rýchlo pohybovala v otvorenom oceáne na východe Pacifiku. Celá nahratá situácia sa ale odohrala približne pred mesiacom, a síce 18. júna. 

Na zázname je zachytený člen pobrežnej stráže, ktorý kričí smerom k ponorke, aby zastavila. Po neuposlúchnutí tohto rozkazu sa členovia jednotky rozhodli vykonať nebezpečný manéver. Po dostatočnom priblížení sa k ponorke, sa na ňu rozbehli viaceré jednotky stráže. Jeden z členov stráže sa potom rozhodol pristúpiť k vrchnej časti ponorky, pričom sa od posádky dožadoval toho, aby vstupný kryt okamžite otvorili. Video sa končí následným otvorením krytu ponorky a okamžitou zaisťovacou akciou stráže.

Na lodi zaistili päť ľudí, ktorých potom poslali na Americký úrad boja proti drogám kvôli trestnému stíhaniu za prechovávanie a pašovanie drog. Akcia je zároveň prvou, kedy sa pobrežná stráž rozhodla použiť nový typ lode. Podľa poručíka Stephena Brickeyho je práve toto jeden z mnohých príkladov, kedy možno názorne ukázať schopnosti nových lodí aj v budúcnosti.

Viac o téme: KokaínPonorkaPobrežná stráž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu