Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Škandál na oplodňovacej klinike, testy DNA ukázali pravdu: Žena porodila deti iných párov

Dieťa
Dieťa (Zdroj: Getty Images)

LOS ANGELES - Manželský pár z amerického štátu New York podal federálnu žalobu na kliniku v Los Angeles, ktorá sa špecializuje na asistovanú reprodukciu, tvrdiac, že sa im po umelom oplodnení narodili deti, ktoré neboli ich biologickými potomkami. To, že bábätká naozaj nie sú ich vlastnými deťmi, potvrdili testy DNA a dvojica sa ich musela vzdať. Manželia vinia CHA Fertility Center zo zanedbania lekárskej starostlivosti, nedbanlivosti, porušenia zmluvy a ďalšieho viac ako tucta prečinov a požadujú odškodné.

Manželia, identifikovaní len ako Y.Z. and A.P., podstúpili umelé oplodnenie po mnohých neúspešných pokusoch o počatie. Vo svojej žalobe uviedli, že na liečbu v klinike a ďalšie s tým spojené výdaje minuli viac ako 100-tisíc dolárov (v prepočte viac ako 86-tisíc eur). Chybné konanie lekárov ešte pred narodením naznačilo ultrazvukové vyšetrenie, počas ktorého pár zistil, že čakajú chlapcov, hoci im lekári tvrdili, že použili len ženské embryá.

Vtedy im lekári povedali, že sú zábery nepresné. Manželia však v marci na svete naozaj privítali chlapcov a o to viac boli šokovaní, pretože neboli ázijského pôvodu, ako sú oni. Pri testoch DNA vyšlo najavo, že deti nielenže nie sú ich, ale dokonca si nie sú ani navzájom príbuzné a ich rodičmi sú dva iné páry. Dvojica sa musela vzdať opatrovníctva o bábätká.

Pár tvrdí, že prišiel o dve deti a "utrpel značné a permanentné ujmy, z ktorých sa nezotaví". Žena, A.P., utrpela "fyzické aj emočné ujmy, pre ktoré ešte stále podstupuje liečbu poskytovanú lekármi a bude v tom pokračovať aj v budúcnosti", uvádza sa v žalobe. Klinika sa na margo prípadu zatiaľ nevyjadrila a na otázky médií dosiaľ neodpovedala.

Viac o téme: Umelé oplodnenieDNAPôrod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu