Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hasiči v Berlíne v pohotovosti: Likvidujú veľký požiar v nákupnom centre

Požiar vypukol v areáli nákupného centra v berlínskej štvrti Lichtenberg. Zobraziť galériu (3)
Požiar vypukol v areáli nákupného centra v berlínskej štvrti Lichtenberg. (Zdroj: Twitter:@jakorlowski )

BERLÍN - Rozsiahly požiar vypukol vo štvrtok v areáli nákupného centra v berlínskej štvrti Lichtenberg. S odvolaním sa na miestny hasičský zbor o tom informovala agentúra DPA.

Horieť najskôr začal jeden z kontajnerov na trhovisku vo vnútri nákupného centra Don Xuan a plamene sa následne rozšírili aj do skladových priestorov. Celkovo postihli plochu s rozlohou približne 5000 metrov štvorcových. "Sklad je v plameňoch. Oheň zachvátil aj ďalšiu budovu, zrejme ďalší sklad," oznámil na Twitteri berlínsky hasičský zbor. 

Požiar vypukol v areáli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter:@jospoortvliet )

Po 16.30 h informoval, že do operácie bolo nasadených asi 200 hasičov. Jej hlavným cieľom je zamedziť rozšíreniu plameňov na okolité budovy. Z miesta doposiaľ nehlásia nijaké zranenia.  "Požiadali sme obyvateľov tejto štvrte, aby z oblasti odišli alebo si prinajmenšom zatvorili okná a dvere," uviedol hovorca hasičov a dodal, že stĺp čierneho dymu je dobre viditeľný až z berlínskeho námestia Alexanderplatz. 

Požiar vypukol v areáli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter:@Kptn030 )

Či sa v čase požiaru nachádzali v sklade nejakí ľudia, nie je jasné. "Momentálne sa do horiacej budovy dostať nevieme, plamene hasíme len z vonka," dodal hovorca hasičov. Don Xuan Center je známe nákupné centrum pozostávajúce prevažne so skladov a zastrešených trhovísk, na ktorých sa predávajú tovary pochádzajúce prevažne z ázijských krajín. 

Viac o téme: PožiarNákupné centrumBerlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu