Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragická zrážka lodí v Budapešti: Záchranári našli ďalšiu obeť, desivý nález pri mestskej časti

V dohľadnom čase bude vytiahnutý vrak potopenej lode.
V dohľadnom čase bude vytiahnutý vrak potopenej lode. (Zdroj: TASR/AP Photo/Darko Bandic)

BUDAPEŠŤ - Maďarskí záchranári objavili v nedeľu ráno ďalšiu z obetí zrážky švajčiarskej výletnej lode Viking Sygin s maďarskou vyhliadkovou loďou Hableány, ku ktorej došlo 29. mája v Budapešti. Podľa spravodajského servera 168Óra.hu polícia zatiaľ správu nepotvrdila.

Telo našli podľa informácií servera pri budapeštianskej mestskej časti Csepel. Maďarskí a juhokórejskí záchranári pokračujú v intenzívnom pátraní ešte po dvoch Kórejčanoch. Bilancia nehody lode Hableány je v súčasnosti 26 mŕtvych vrátane dvojčlennej posádky. Z Dunaja sa po havárii podarilo zachrániť sedem Kórejčanov.

Kapitán výletnej lode urobil chybu, neposkytol pomoc

Ukrajinského kapitána švajčiarskej výletnej lode Viking Sygin berú maďarské orgány na zodpovednosť nielen za nedbanlivosť, ale zrejme aj za neposkytnutie pomoci po tragickej zrážke s maďarskou vyhliadkovou loďou Hableány. 

Podľa jeho slov kapitán buď neposkytol pomoc v dostatočnej miere, alebo ju úplne ignoroval. Po zrážke totiž zastavil s plavidlom až po 800 metroch, dodal Sógor a poznamenal, že mohlo byť zachránených viac ľudských životov. Na hornej palube vyhliadkovej lode totiž stálo viac turistov než zachránených sedem.

Ukrajinský kapitán podľa výsledkov vyšetrovania zrejme nepožil alkohol, avšak je možné, že v čase zrážky bol na internete so svojím mobilom, čo mohlo odviesť jeho pozornosť, konštatoval obhajca a dodal, že možno práve preto vymazal dáta z mobilu. Sógor ale zdôraznil, že je to zatiaľ iba domnienka. Vyšetrovanie nehody bude ukončené vznesením obvinenia podľa jeho názoru v marci budúceho roka. 

Viac o téme: NehodaMaďarskoDunajHableányViking Sygin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu