Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Samovražedný útočník zabil deväť ľudí: Medzi obeťami sú vojenskí príslušníci aj civilisti

Samovražedný útočník zabil deväť ľudí Zobraziť galériu (3)
Samovražedný útočník zabil deväť ľudí (Zdroj: SITA (AP Photo))

DŽALÁLÁBÁD - Najmenej deväť ľudí vo štvrtok zabil a ďalších 12 osôb zranil samovražedný bombový útočník v meste Džalálábád na východe Afganistanu. Informovala o tom tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na hovorcu guvernéra provincie Nangarhár, ktorej metropolou je práve Džalálábád.

Bombový útočník, ktorý prišiel na miesto útoku pešo, odpálil výbušné zariadenia pri kontrolnom stanovišti miestnej polície, spresnil hovorca. "Zahynuli štyria príslušníci bezpečnostných síl a päť civilistov; zranenia utrpelo dvanásť ďalších ľudí vrátane troch členov bezpečnostných síl," dodal hovorca. Medzi mŕtvymi bolo najmenej jedno dieťa, pričom ďalšie tri sa nachádzali medzi zranenými.

Samovražedný útočník zabil deväť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA (AP Photo))

K zodpovednosti za útok sa neprihlásila žiadna skupina, ale oblasť okolo Džalálábádu je baštou bojovníkov z militantného hnutia Taliban i afganskej odnože teroristickej organizácie Islamský štát (IS).
Vlna násilia po celom Afganistane si v posledných týždňoch vyžiadala životy desiatok civilistov a príslušníkov bezpečnostných síl.

Taliban po 18 rokoch konfliktu vedie rokovania s osobitným vyslancom Spojených štátov pre mierový proces Zalmayom Khalilzadom. Ich cieľom je dosiahnuť určitú mierovú dohodu. Riešenie sa zdá ešte ďaleko, pretože obe strany sa nedokážu dohodnúť na kľúčových bodoch, dodala agentúra AFP.
 

Viac o téme: VýbuchObeteBombaAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu