Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sekundy paniky a zúfalstva: VIDEO Masívny kolotoč sa uprostred jazdy rozpadol

Nehoda kolotoča v Španielsku
Nehoda kolotoča v Španielsku (Zdroj: YouTube/El Correo de AndalucíaTV)

MADRID - V španielskom meste La Rinconada sa rozpadol kolotoč, v ktorom boli stále ľudia. Incident sa stal v sobotu a vyžiadal si 28 zranených.

Všetko sa to udialo krátko pred druhou hodinou rannou. V momente keď sa bežný kolotoč spustil, nikto netušil, že o pár sekúnd sa stane tragédia. Incident sa odohral v stredisku atrakcií San José v španielskom meste La Rinconada. Konkrétny kolotoč má v týchto končinách známo prezývku 'hrniec'.

Práve ten spôsobil celý ošiaľ keď sa z ničoho nič rozdelil na dve polovice. Čo však bolo vážnejšie je fakt, že sa v ňom vozili ľudia. Pri nehode niektorých pasažierov kolotoča vyhodilo do vzduchu, no zranení boli aj niektorí ľudia, ktorý sa na celý incident prizerali. Celkový počet zranených sa určil na 28 ľudí.

Začalo sa vyšetrovanie

Príčina nehody zatiaľ nie je známa. Tamojší záchranári uviedli, že deväť zranených previezli do nemocníc. Mestská rada potvrdila, že kolotoč spĺňal bezpečnostné normy a v súčasnosti vyšetrujú, čo sa presne stalo. Isté je však to, že nepríjemný zážitok majú viacerí návštevníci atrakcie zachytený na svojich mobilných telefónoch. Videá z tejto nehody sa začali bleskurýchle zdieľať na sociálnych sieťach.

Panika medzi ľuďmi bola zjavná, pretože ani po rozpadnutí kolotoča sa tento neprestal krútiť okolo svojej osi. Dá sa povedať, že to, čo držalo zvyšných ľudí na okraji kolotoča bola vlastne odstredivá sila. Mesto La Rinconada oznámilo začiatok vyšetrovania nehody. Sú však znepokojení z toho, že kolotoč napriek tejto nehode spĺňal bezpečnostné opatrenia ešte pred samotným začiatkom veľtrhu. Doložili to technickou dokumentáciou.

Viac o téme: ZrútenieZraneníKolotočLa Rinconada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu