Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nehoda autobusu vo vysnívanej dovolenkovej destinácii: 17 mŕtvych, medzi nimi aj Európania

Tragická nehoda autobusu v Dubaji Zobraziť galériu (3)
Tragická nehoda autobusu v Dubaji (Zdroj: Twitter: @arabian_stories, Dubai Police)

DUBAJ - Nehoda autobusu z Ománu v Spojených arabských emirátoch si vyžiadala 17 mŕtvych. Informovali o tom v piatok tamojšie úrady s tým, že medzi obeťami je najmenej osem turistov z Indie a neznámy počet Európanov, píšu agentúry DPA a AP.

Polícia tiež varovala, že "niekedy malá chyba alebo nedbanlivosť môže byť fatálna". Vo vozidle sa nachádzali ľudia z rôznych krajín, ktoré však bližšie nešpecifikovali. Ďalšie tri osoby utrpeli zranenia. Autobus s 31 cestujúcimi smeroval do najväčšieho mesta Spojených arabských emirátov zo susedného Ománu. Podľa dostupných informácií vo štvrtok okolo 18.00 h miestneho času čelne narazil do výstražného značenia pri zjazde z diaľnice. Vodič utrpel menšie zranenia. Okolnosti tragédie vyšetruje polícia.

Tragická nehoda autobusu v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter: @arabian_stories, Dubai Police)

Dubajská polícia bez ďalších podrobností oznámila, že obete pochádzajú z viacerých krajín. Na svojom oficiálnom účte na Twitteri tlmočila rodinám obetí hlbokú sústrasť. Zranenia utrpeli najmenej traja ľudia. Podľa indického konzulárneho úradu sa údaj o počte mŕtvych Indov môže zmeniť.

Tragická nehoda autobusu v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/@DubaiPoliceHQ)

Ománska štátna autobusová spoločnosť Mausalat, ktorá je vlastníkom havarovaného autobusu, uviedla, že nehoda sa stala na linke medzi Maskatom a Dubajom. Spoločnosť na Twitteri zverejnila oficiálny list, v ktorom vyjadrila najhlbšiu sústrasť pozostalým. Oznámila tiež pozastavenie prevádzky linky medzi Maskatom a Dubajom až do odvolania.

Viac o téme: NehodaAutobusObeteDubaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu